Naturskrubb

Naturskrubb

 Ingredienser:

·         Olivolja

·         Strösocker

(en del använder salt istället för socker och det kan gå bra, men jag rekommenderar emot det. Salt är uttorkande och socker är fuktbindande, Bra att veta.)

Blanda ihop till en smet
 
  När du duschar/bastar, gnugga in skrubben ordentligt på kroppen. Skölj av och tvätta inte av oljan helt, Torka med handduk som vanligt.

Fungerade fint :) Man känner sig väldigt insmord efter åt bara så att ni vet ;)


Torsdag

Har varit och gympat och kände mig helt orkeslös, nåja de dagarna finns ju också :)

Känner att jag har iallafall fått lite resultat av gymmandet har fått en liten,liten bula till biceps jämfört före då jag verkligen inte hade mycket till bicep ;)

Nu ska jag och hjärtat basta och jag tänkte testa en hemma gjord naturlig bodyskrubb (lägger upp recept och vad jag tyckte efter bastun) ska även testa mina nya produkter från jessicurl :)


Luleå









Så här såg jag ut med min sockmunk i håret ;)






-


Nytt från Lush



 <3 En deodorant aromaco(utan aluminium) doftar helt OK och håller på att testa den får se hur den fungerar. 

<3 Honey I washed the kids tvål som luktar ljuvligt!

<3 R&B hårinpackning luktar gott lite kokos influenser (som funkar med BM) Ska testa hur bra den funkar.


Balsammetoden

Varför Balsammetoden?

Jag började med balsambetoden för att jag tyckte det lät vettigt att inte ha en massa siliconer och starka oljor m.m som man behöver starkt shampo för att kunna tvätta bort, plus att det är bättre för miljön och jag gillar att testa på saker. Jag började inte för att jag har haft problem med torrt hår eller torr hårbotten utan av nyfikenhet ;)

Många, både raka och lockiga, upplever att deras hår fort blir fett, och för att råda bot på det tvättar de håret ofta i ett försök att torka ut hårbotten. Resultatet blir att hårbotten reagerar med att producera mer fett för att återställa balansen, så de måste tvätta håret ännu oftare. Hårstråna torkas ut, medan hårbottens talgproduktion går på högvarv.

För att få stopp på denna onda cirkel finns det bara en sak att göra: Sluta torka ut din hårbotten, och se till att återfukta ditt hår!

Sulfaterna som finns i vanligt shampoo är väldigt uttorkande och ofta orsaken till de flesta hud- och hårproblem. De rubbar ph-balansen i hårbotten samt tvättar bort sebumet som fungerar som ett skydd för huden. Sebumet är nämligen full av nyttiga och snälla bakterier som håller de elaka borta och därmed huden frisk.


Där av balsammetoden och då kan man tänka BALSAM! Jag kommer ju få jätte fettigt hår men nej fett löser fett.
Hursom helst så kan man ju alltid testa och annars gå till baka till silicon shampoo :)

Så hur tvättar man håret med balsam?

Först måste du se till att ditt hår är fritt från silikoner och då krävs ett sulfatshampoo som sista tvätt innan du kan börja.  Shampoot ska vara fritt från silikoner och mineraloljor. Om du är osäker, ta diskmedel! (men håret blir väldigt strävt så jag rekomenderar att istället kolla upp ett sista shampoo som är OK) Tvätta ORDENTLIGT. Gärna två omgångar. Hela håret. Inga rester av silikon ska sitta kvar.

Sen när du kör igång så måste du se till att balsamet du väljer är fritt från silikoner och mineraloljor. Silikoner slutar oftast på -cone eller -xane till exempel "Amodimethicone" eller "Cyclohexasiloxane". Mineraloljor kommer under olika namn, men titta efter mineral Oil, petrolatum, paraffinum liquidum, paraffin, vaselin.

 
Två sista shampoon jag har (Snow fairy som doftar underbart är dock slut)

Själva tvätten:

1. Börja med att massera in balsam i hela hårbotten. Ta bit för bit och massera in varsamt men ordentligt. Minst två minuter kraftig hårbottensmassage. Det är friktionen från massagen som lösgör smuts och överskottsfett även om balsam också innehåller en del rengörande ämnen som hjälper till.

2. Fortsätt med längderna; se till att täcka varje strå med balsam. Red ut eventuella tovor med fingrarna.

3. Låt balsamet sitta en stund. Gärna tio minuter eller mer (blir oftast inte så länge för mig). Jag börjar alltid min dusch med hårtvätten, sen kan jag tvätta resten av kroppen medan balsamet får verka.

4. När du sen ska skölja ur, skölj länge. Vanligaste nybörjarfelet man oftast gör är att man sköljer för lite. Så när du tycker att du är klar; skölj lika mycket till!

5. Om du har torrt eller slitet hår så kanske du har ett behov av ett vårdande balsam. Häv i det på längderna och skölj ur som vanligt.

6.Du han avsluta med ÄCV då och då. (äppelcidervinäger) Blanda en del ÄCV med tio delar kallt vatten. (0,5 dl ÄCV och 5 dl kallt vatten) Du kan blanda i en avklippt 1,5 liters petflaska, men vilken bunke som helst funkar. T.o.m handfatet. Doppa håret och se till att det blir genomsköljt. Avsluta med att hälla allt sakta över hårbotten. Skölj INTE ur. (Nej. ÄCV lämnar ingen lukt när håret torkat.)

En grundregel när man väljer tvättbalsam är att välja ett för antingen fint och tunt hår eller för fett hår. Du vill inte ha ett balsam med för mycket oljor eller vårdande ämnen i för då blir det svårare att få det rent. Efter själva tvätten kan man ha i ett vårdande balsam på längderna som gärna kan vara fettigt.

Godkänt Balsam



Så där har ni lite information kommer säkert att skriva mer om detta en annan gång och lägga upp fler bilder ;)


#29. How do you sense that you are in love.

Ojdå, detta var en svår sak att svara på. Alla är ju olika och märker det på olika sätt, jag kan bara svara för mig själv och säga att det bara kändes rätt. Så klart var allting inte rosen färgat, men det kändes och känns så RÄTT! <3


Uppdaterar!

Jag öppnade förpackningen och blev glatt överraskad att jag fick med två doft prover (eftersom det jag beställt är oparfymerat)

Hursom helst så hoppas jag att dessa produkter ska fungera ihop med mitt hår. Har inte skrivit det här men jag har börjat med balsam metoden sedan förra torsdagen, ska gå in mera på vad det innebär någon annan gång :) Är även lite influerad av No Poo ! ;)

Körde tex. idag citronjuice i ansiktet för att fräscha upp det och det kändes riktigt bra, bara man kommer ihåg att man ska återfukta efter 4 timmar eller mer eftersom citronen verkar uttorkande :)



Hittills en nöjd tjej !
Bra produkter utan siliconer och annat tjoft :D


Nytt hos mig



Betällt från Alma of Sweden
Nu återstår att testa och se hur det fungerar!


Random






p.s har blött hår ;)


Mmmm!




Hår.





Slakt?

Är det bara jag som tyckte att de slaktade Abbas låt?


Jo-Visst !

Imorgon blir det att göra ett matte prov och sedan åka bil i typ 7-9 timmar för att spela barinnebandy i Heinola! Jovisst låter ju bra ;D Vi lär ju se hur det blir men åker iallafall !

Så vi hörs på Söndag ;)


...


Albanien,

Vilka toner den kvinnan klämmer ur sig! OMG!


Finfindag!

Idag har jag varit i skolan, sedan var det ju super skönt väder ute så for på en jogging runda med hunden! Det gick bra och han gillade att få springa :) Nu ska jag äta räkor och räkna matte sedan ser vi vad kvällen erbjuder (eruvison?)







Så här såg jag ut i skolan idag :)



Utomhus


Bow

Hade lite tråkigt igår så lekte lite med håret :)






Paella







Gjorde paella ihelg :)


Saknar..


Kvällsmys


Surikaten!


Spanar!


Fruktsallad





Bjussade min kille på detta en dag när han kom hem från en jobbdag ! Visst är jag snäll ;)


Pysslar



It´s like the sound of winter!



Jag är glad att det inte ser ut så här ute nu!


;)


Touch The Sky!




Jag, Sanna och Linn


Jag och Mickis


Bad


Mickis och Fanny


Liten jag


Jag och Benjamin


Camlilla


Linn,Casandra,Nina,Fanny,Sanna,Josse,Josso, jag och Mickis


Jag


Nina,Jag,Casandra,josso och Mickis i Dimman!


Mind strong, Body strong


Kost,

Allt detta snack om kost och dieter med mera.
Jag försöker äta lite nyttigare än vad jag gjort förut och med det menar jag att inte äta gottigt varenda dag!
Å även att äta mera regelbundet för jag har lätt förut inte ätit frukost och inte varit hungrig förrän klockan sex och sedan frossat i mig mat.

Så jag föröker helt enkelt att äta frukost,lunch middag och kvällsfika och om jag orkar eller kommer på det så mellanmål. Men jag kan ju skvallra om att det inte går så jätte bra, frukost blir det oftast men inte alltid. Lunch äter jag typ aldrig, middag äter jag och kvällsfika. Så det går inte så ap bra men om jag gämför hur dåligt jag ätit förut så går det bra ;)


Turn the lights on!


Hejsan ;)




Träning!

Cirkelträning ikväll ! Eller så blir det aerobics ! Jag är taggad och om jag orkar så ska jag gymma också ;)
Ska även inte tjocka mig ikväll :O Vi ser ju hur det går?!  Hjärtat jobbar hela helgen. Så det är jag och mikkohiri här ;)


It´s me!


Slö.

Oh yes ! Jag är äckligt slö idag !

Ja nu vet ni det ;)


Jodå,


Fanny, Josso, Mickis och Linn


?, Benko ,?


Jag musik görar´n


Seskarö X antal år sedan


Hehe


 Fjortisen ;)


?


Äppelmuffins

Baka, baka liten muffins ;)
















New Day

You don´t need a New Year to make a change...
You just need a New Day!


Heeest!


Fina tider med Diza :)


Mina Grannar :)




Naturens Godis !



Plockat och fotat av mig ;)


Go, go, go!

Det var skönt att gymma och jag orkade rätt bra! Förvånade mig själv med vikten jag orkade i skivstångsrodd :)

Annars har hunden fått sig på en 1 timmas promenad gick in på en grusväg och testade jogga lite, gick ganska bra :)  Har även gjort en tomat och bön soppa blev gott, och hunnit smaska i mig fluff med blåbär/hallon smak för att väga upp på allt nyttigt och duktighet så ska jag trycka i mig popcorn ! Yeey


Miiiaoooo


Stures tass :)


Jag vill bo i en,


Let´s hit the gym!

Nu ska jag och testa musklerna (haha) på gymmet!


;)



Hoppas mickis och jimmy har det bra i Thailand man är ju Grön av Avund!


I feel it !


En gammal bild på min söta kusin Ida :)


Mayo, Josse och Sanna (Julkörs tjejer)


Jag och kusin


Töntig Norrlänning ;)


Selma


Tjejer i poooolen :)


Jag och Nina


Mitzy


Protein Muffins

Jag testade att göra protein muffins, jag utgick från ett vanligt muffins recept . Proteinet gjorde dem väldigt torra, men om man hittar ett recept på internet kanske det blir bättre. Alltså de smakade gott men som sagt torra så jag skriver inte receptet här :) Men bjussar på lite bilder !









Haha de ser lite knäppa ut :D

De var inte lika torra om man åt dem frysta ;)


Tjosan !

Idag har man varit till tandläkar´n alltid lika kul ;)

Sedan har jag varit på en 40 min pw med voffe och det känns ju skönt att röra på sig lite granna iallafall. Har inte tränat sedan tordag eftersom jag känt mig krasslig och vill inte ha en långdragen förkylning utan tänkte om jag vilar kroppen så kanske det går snabbare, hursomhelst så är jag ännu lite snuvig så ingen hård träning. Men nu när det för en gångs skull är fint väder (efter all snö, slask och grått) så kunde man ju inte motstå en lång promenad ;) Längtar tills skogsvägarna tinar så man kan testa (vänja sig) att jogga igen :)

Ska nog göra något kreativt nu, men föst slappa och göra en god äggwrap ! (Hoppas den blir god!)

Hoppas verkligen att solen smälter bort all snöööö!!!


Nu Tack !

Jag vill att det blir grönt som när jag tog denna bild ! Jag vill inte att det kommer mer snö jag menar det är ju MAJ!


Words and Phrases


Protein fluff

Testade att göra protein fluff i med protein i vaniljsmak och frysta hallon, det blev jätte gott ! Jag tycker ju om när det är lite surt och inte för sött så detta föll mig i smaken.  Jag ögon måttade bara eftersom att jag inte har en våg och det funkade bra bara man är lite van vid att baka eller så hade jag tur ;) Hursom helst blir det lite för hårt lägg bara i lite mer mjök eller för löst lite protein pulver/ bär och så vidare :D

Grund recept på protein fluff :

200g frysta bär
40g protein
1dl minimjölk

Som sagt jag gick inte helt efter receptet utan tog bara så mycket fysta bär jag gissade var nog och två skopor med vanlij protein och en större skvätt mjölk :)



Det du behöver


Vispa,vispa vispa ! Det ska helt enkelt vispas hårt :)



Mums mums ! ;)


Här lagas det mat !

Hejsan hejsan har varit i kyrkan och nu lagar jag mat :) wow vilket liv alltså Otroligt intressant va!!!

Nåja ska testa på protein fluff här senare så det kanske dyker upp bilder och recept ;)


#28. Your first kiss.

Hmm den borde ju vara från min mor fast då merar jag ju puss, min första kyss var när jag var femton år gammal (skulle fylla 16 ganska snart) och denna kille var 18/19 år, det var på en fest (min första fest) jag hade drickit ungefär ett och ett halvt glas vin och var nog lite full (inte tålde man så mycket första gången) han var nykter och det bara hände. Jag vet inte precis om det var fantastiskt eller magiskt men så blev det och att jag skriver så öppet om detta är för att jag inte ångrar mina yngre dagar eftersom jag inte varit den jag är idag annars :)


Ebba




Ser lite farlig ut men hon gäspade faktiskt :)


#27. Favorite TV show.

Jag har ingen favorit, så enkelt är det. När jag var yngre var det dock DH


Test nummer 1 på nyttig "Glass"

Skulle inte kalla det för glass men då råkade jag frysa den för länge så det blev mer som frozen yoghurt, gott blev det iallfall inte så jätte sött men gott :)

Kul iallafall att testa på detta recept ;)


1 äggvita som vispas hårt till ett skum (äggvitan syns knappt i skålen)


En halv skopa protein med valfri smak


Blanda i 250g Kvarg


En skvätt med fun light också valfrismak.


Smak sätt med frukt, bär eller mörkchocklad.


Sedan skjus in i frysen i ungefär 1 och 1/2 timma

Så här ser den ut om den fryst liiite för länge ;)

Man kan även äta den ofryst :)

Färdigt! nu kan du njuta utan skuld. Jag njuter även om jag äter något som inte är nyttigt men måste ju säga att det känns ju extra bra när man äter något gott helt utan socker och med en massa protein!


I´m Happy today!


Oldfashion

Nygammalt hos mig :)





Två stycken fikabrickor för 25 kr ;) Inte dyrt iallafall :D


Majbrasa

Rantapääs Majbrasa :)


Grillspett!





Grillmästar´n


Okej jag drog ur spettet så därför ingen pinne på mitt fat ;)

Blev även grillad banan med mörkchocklad till efterrätt ! Mums !


Ojojoj

Igår blev det crikelräning i 1 timma och lite mer och sedan innebandy i två timmar! Man känner sig litye mör i kroppen idag ;)
Det var iallfall jätte kul med innebandyn :) Hoppas på fler gånger !


Dina ord ligger och gnager här, dag efter dag


RSS 2.0