För en doft av sommarens sista dagar


Bara för att jag kan !


Back on track !

NU har jag efter många dagar av ingen träning alls varit och kört ett bra pass axlar,bröst och triceps ! Jag känner mig nöjd och gjorde personbästa på många orkade mer än vanlig men ändå så kände jag mig helt slut ikroppen, knasigt det dära. Husomhelst så känns det skönt att ha börjat igen efter en mini svacka ;)

Idag  så ska det komma lite folk hit och umgås med mig och Benjamin hoppas att det blir en trevlig kväll, å alla andra där ute ha en super duper trevlig dag/kväll !


Alla vägar har sitt pris


Hello

Dagarna går, har varit i happis igår och idag i luleå.

Blir nog ganska lungt här på bloggen eftersom jag prioriterar annat ;)

Puss och hej leverpastej !


Summer!


Sweat is fat crying !

Ja nu vet ni ;)


Fräsig bok !?


Mikko




Matte

Kan ju meddela att jag klarade matte prov numero 2, 21 av 26 möjliga :) Jag är nöjd så nu bara att plöja igenom kapitel tre med andra grads ekvationer Meeen vad kul det ska bli! (not)


Påsken var här!








Mycket vill ha mer


Tröööttt

Trött,trött,trött och trött ! Nu vet ni idag gör jag inte någemera, har varit hos vetrinären igen. Nåja TRÖTT


Sångeftermiddag

Så här såg jag ut när jag skulle till kyrkan i pello för sånggudstjänst på söndags eftermiddagen :) Det var en fin gudstjänst och en väldigt begåvad man som sjöng :)




Fail,


Titta ner i golvet posé ;)


Facebook

Läste just ett inlägg på facebook om hur min farfar gjort någons dag bra, denna person hade haft en dålig dag och min farfar hade just denna dag fört ett brev till denne person om att de är släkt på längre håll. Denne person tackar min farfar på facebook och jag hoppas att han får ett tack ansikte mot ansikte för min farfar Martin har inte facebook, nej han har inte internet :)  Hursomhelst så blev jag glad och varm i hjärtat att min farfar är så fin <3 Å det ska jag säga till honom när jag träffar honom nästa gång, säger nog också om det jag läst på facebook ifall att han inte har fått höra att hans brev gjorde någons dag <3


En lite äldre bild på mig och Faffa :)


Ost&vin

Ost och vin (skvaller) kvällen vi hade i Lördags :)

















Jag var peppad :)


Ladda/Belöna

Jag tror jag gör fel när jag laddar för att gymma.
När jag promenerade till gymmet gick jag med en magnum i handen och nu så här efter träningen så dricker jag kaffe :) Är det inte först peppa med koffein och sedan belöna sig för en bra träning (eller helst strunta i belöningen) ? Nåja vem bryr sig ;)

Det var iallfall kul att ha en fin kusin med på gymmet, kanske att det blir igen ? :)


Mina tankar och minnen står mig upp i halsen


Bussen här utanför går ingenstans


Jag vill sooola!









Jag vill ha soool och värme! NU!


Då när ingenting var gjort


Lördag

Hmm det känns som att denna dag kommer vara en ganska händelselösdag, en seg, seg, segdag.
Ska iallafall pallra mig till gymmet och köra lite cardioträning :)
Ikväll blir det ost,kex och alkofrittvin med mamma ;)

Just nu väntar jag på att mamma ska komma och hämta mig eftersom att jag inte har någon bil, så ska vi med hundarna till skogen


Well, well



Varför är jag vit på kinden?


joohoo

Idag känner jag mig trött, eller iallfall just nu!
Idag är det gym biceps,mage och rygg :) Sedan är det aerobics halv åtta lite sent men får se om jag hinner med det vill ju hinna vara med Benjamin som måste gå och sova lite tidigare när han börjar 6 imorgon (han jobbar helgen )

Nåja puss å hej !


Där bodde Jag där bodde Du


Green


Matte

Idag har jag gjort prov och hoppas bara på att det gick bra :)


Där allt var tyst och stilla som på kort


Sjukgymnast

Heejsan !
Idag har jag varit hos sjukgymnasten och fick veta att jag inte ska stretcha eftersom jag är överrörlig, bara det speciella övningarna för min hoppande höft. Sedan tyckte hon att jag ska gymma, det var bra med tre dagar i veckan men gärna mer också eftersom jag ska bli mer hård. Hon var trevlig och var typ glad att jag var mjuk och rörlig för hon sa att de flesta är väldigt stela men sedan kom hon på sig själv med att det faktiskt inte är så bra heller att vara så rörlig heller. Om jag ska stretcha så ska det inte ens kännas. Den led som var normal var armbågen :)

För övrigt så tyckte hon att fler tjejer,kvinnor,damer och tanter borde gymma för det är jätte bra för kvinnokroppen (hon menar nog i normala mängder). Kvinnor har oftast för lite muskler till sin egen kroppsvikt.

Så inte stretcha och gymma för min del nu då :)


Där allting var mordernt runt 77


Tant Sandra

Just nyss köpte jag en majblomma av ett par barn, har jag gått och blivit den vuxna som köper majblommor av barn :)

Känndes som om det var nyss jag själv plingade/knackade på dörren hos någon okänd vuxen/ädre och frågade om de ville köpa majblommor. De som var gladast och alltid ville att man ska komma in och sälja var de äldre, så fick de ett avbrott av en säkert ganska inrutad vardag. Så snart är jag själv där och frågar om de vill komma in och kanske bjuder jag på bullar, nu var det snarare att jag snabbt skrapade fram lite pengar så jag kunde vara en snäll vuxen och snabbt köpa majblomman ;)

Tant Sandra rapporterar


Små barnen :)


(Mikaela och Ida)


(Jaag)


(finne1, finne2, Tina och mikaela)


(Annika,andreas,mickis,fredde, mamma och randoms)


(Mickis,jag (Vad långt hår jag hade) fanny )


(jag, jag ;))


( <3 haha )


Kan man hoppa över utlösningen!?

Jag är sååå pinsam, igår på mattelektionen hade jag ett tal med en väldigt lång uträkning och sedan skulle man enligt någon teori eller vad det nu var hoppa över uträkningen och bara skriva svaret direkt, typ så. Nå iallafall så hade min hjärna någon slags korsslutning och jag säger högt till läraren "alltså man kan hoppa över utlösningen helt?" Hmm låter konstigt i mitt huvud haha men det är ju så det heter utlösningen, Jag säger det inte bara en gång utan två som jag kan komma ihåg högt ut i klassrummet, om jag sa det fler gånger när läraren skulle visa varför man kan hoppa över UTRÄKNINGEN det vet bara gud.

Nåja tänkte inte mer på det. Kommer hem och på kvällen när jag och Benjamin ska sova berättar jag fortfarande helt oventandes om att utlösningen är helt fel ord, det roliga att det lät roligt när jag sa hoppa över utlösningen. Benjamin- Du menar uträkningen?
Först nu hopplar min hjärna att det heter ju verkligen inte UTLÖSNINGEN !? Vad har min hjärna fått för fnatt! Jag tänkte verkligen inte på utlösning sexuellt när jag sa detta hel konstiga utlåtande. Min teori är att jag tagit orden räkna ut och lösningen, sedan lagt ihop dem!

Hur kan det bli så fel, för jag tyckte att det lät roligt lixsom hoppa över utlösningen(sexuellt) haha men ändå fick min hjärna för sig att jo det låter roligt men det är det rätta ordet för det hela.... Orka, jag höll iallafall på att skratta ihjäl mig när jag väl kom på hur dumihelahuvudet jag måste ha verkat och för mig själv verkade.

Kanske är jag blond, var ju trots allt blond som barn.

Vad säger ni är jag pinsam?
Apa också!


Tiden har sin rätt att förändras där den går







Pikku sandra


Volley

Nu ska jag hoppa ikläderna och promenera mot sporthallen för volleyboll :)


Det är så lätt att fantisera


Citron



Jag älskar citron för er som inte visste det :)


Jag vill ha sommar nu!


Go hard or Go home!

Så är ju livet man måste vara tuff !
Nåja var inte det jag tänkte skriva, tänkte bara uppdatera om mitt vardagliga rätt så händelse lösa liv :) Matte imorgon osv, osv ... Haha åt en riktigt gos lax nyss mums ! Lax är alltid gott spelar ingen roll hur man lagar den eller med vad man äter den allltid gott ;) Nu ska vi till mamma och pappa och hoppas att de har kaffe, gymma, duscha och sedan till kyrkan :) Det är min dag idag, Lina har förövrigt sovit över här inatt och på morgonen har vi fixat hennes hår :)


Ont

Alltså idag har jag typ ont i hela hela kroppen! Jag ska nog ändå dra mig till gymmet med älskling ;) Annars blir det lite städning och bara ta det lugnt kanske testa Victors nya xbox :)
På måndag ska man på praktik på älvgården(ålderdomshem) vet ej hur jag ska kunna vara på praktik i kommunens norraste del och sedan skolan i ötå, hmm blir en massa extra körande om man ska åka fram och tillbaka hela tiden. Suck men ska iallafall testa om jag kan jobba inom vården, kan jag så kanske man har ett sommarjobb.



Gammal bild :)


Fight

Mikko har varit i slagsmål så han fick vara till farbror docktorn (som var en ung kille), så nu har han tratt och går på anitiflamatoriskt och fick äxen två sprutor antibiotika och lugnande. Nu ligger han brevid mig och sover, han är glad att matte är hemma ;) Han är även friserad på sidan av skulderbladet, tufft rakad :) Blir inget spring i skogen denna helg. Kan ju tillläga att det är helt hans eget fel att han har ont är man en liten hund men tror man är en rottis och kaxar sig mot större hundar, well then he had it coming! Men ändå trisst att han har lite pipiajjaj.


#26. Do you like make up.

Ja men jag är inte överdirven användare av smink utan använder det när jag ska någonstans och känner mig blek och tråkig, det behövs inte mycket med smink för att känna sig lite piffig:)


Smink

Mer smink


Lipsyl och solbrun från utlandet


Aj då,

Nu föll jag dit igen... Poppa popcon :/ Uoops


#25. How are the weather to day.

Det är piss väder,mulet,grått och slask snö på vägarna. Alltså inte ett höjdar väder !


Försöka

Jag har fått någon dille med att testa vara riktigt hurtig iallfall vad jag tycker är hurtigt. Ska försöka att röra mig ungefär varje dag, får se om jag klarar av det ;)

Det som blir svårast  är att få motivationen att hålla sig uppe, nåja åter kommer om någon månad hehe ;))


Haha


Styrketräning tjejer?!

Jag tyckte att detta var en intressant artikel och inspirerande även om jag själv inte är en hard core gymmare ;) Men kanske blir det vem vet en dag kanske, dock så kan man ju säga att alla tjejerna på bilderna förutom Kallur har ju sillisar. Det jag menar med detta är ju om man träna så hårt som dessa damer verkar göra för deras kroppar är ju verkligen tränade så blir det inte så mycket till boobs kvar därav sillisar. Vad tycker ni om det ? 



Tjejer och styrketräning

 




Jag har under lång tid velat skriva denna artikel men har inte fått arslet ur vagnen. I denna artikel kommer jag reda ut alla myter om tjejer och styrketräning och försöka få fler tjejer att inse vilka underverk styrketräning kan göra för deras kroppar.

Det var säkert för 10 år sedan som jag förstå gången hörde någon tjej dra den klassiska repliken "Nej jag vill inte träna styrketräning för jag blir så himla biffig då" och jag har redan sedan dess alltid undrat hur dessa damer resonerat. Man blir liksom inte Arnold utav misstag bara för att man lyfter lite silverhantlar hur gärna än majoriteten av landets kvinnor verkar tro det.



Faktum är att det är extremt svårt för tjejer att ens lägga på sig lite muskler då deras produktion av manligt könshormon (testosteron) är cirka 1/5 av mannens. Detta i kombination med att tjejer generellt sett har en mindre mängd muskelmassa gör att oddsen att de skulle bli biffiga av styrketräning väldigt, väldigt låga.

När tjejer blir sjukt biffiga är det pågrund av att de käkat manligt könshormon och därmed i stort sett blivit män (iallafall rent hormonellt). Så visst med rätt doping kan absolut tjejer bli stora som hus men frågan är då om det kan räknas som tjejer?



Nej sanningen är att om tjejer bara styrketränar och inte knapprar massa otillåtna hormontabletter kommer deras kvinnliga former att behålla och slipas till absoluta världsklass. De kommer absolut inte lägga på sig några onaturligt stora och biffiga muskler utan de ser bara ännu kvinnligare och ännu sexigare ut då deras lår, höfter, mage och axlar formas efter den kvinnliga genetikens tänkta form.

Tjejer ska förövrigt inte träna annorlunda jämfört med oss killar. Tjejers biceps sitter på precis samma ställe som killars och likaså deras mage. Varför det finns böcker om hur tjejer ska träna förstår nog de flesta - pengar.

Hur en tjej ska träna styrs helt efter hennes förutsättning, erfarenhet, målsättning och den tid hon är beredd att lägga ned. En friidrottstjej ska självklart inte träna likadant som en tjej som satsar på tyngdlyftning då deras kravprofil är helt annorlunda.

Schemat som tjejer ska följa finns inte men det finns å andra sidan inte för killar heller. Det finns liksom ingen riktig mall för hur ett styrketräningsschema ska se ut då det precis som ett kostsschema måste individanpassas och ta hänsyn till en mängd faktorer (tidigare skador, släpande musklergrupper, prioriterade muskelgrupper etc).



Så länge inte en muskel tränas varje dag utan ges mellan 48-96h vila beroende på storlek innan den belastas igen får man egentligen konstruera ihop ett schema hursomhelst. Självklart finns det bättre och sämre sätt att göra detta på men i det stora hela styrs det av vad personen som ska träna efter det själv föredrar.

Ett bra grundprogram för en tjej kan vara detta Axon 2.0 till exempel.


Pass 1 Bröst, framsida axel, mellersta axel och triceps.

Pass 2 Ben och vader

Pass 3 Rygg, biceps och mage.


OBS! Känner man att en viss övning verkligen inte känns bra råder jag er att först be någon erfaren personlig tränare att titta på tekniken innan ni byter ut den.


Pass 1


1. Bänkpress/Hantelpress
2. Axelpress/Militärpress
3. Bröstpress i maskin
4. Kabellyft åt sidan
5. Enarms hantelpress ovanför huvudet
6. Pushdown

Pass 2

1. Knäböj
2. Utfall
3. Benpress
4. Liggande lårcurl
5. Benspark
6. Stående vadpress

Pass 3


1. Skivstångsrodd/Sittade kabelrodd
2. Raka marklyft/Marklyft
3. Hantelrodd
4. Ryggresning
5. Traditionella latsdrag framför nacken
6. Rak skivstångcurl
7. Hantelcurl
8. Cablecrunch


Antal set

2-4

Repetitioner

Repetionsintervallet styrs av vilken period ni använder schemat i. Styrka (lågreps) 3-6. Volym 6-12. Uthållighet 12-20.


Vila

 

Kör antingen alla pass efter varandra (mån, tis och onsdag) eller varannan dag (mån, ons, fre).

 

 

Jag kan inte på rak arm säga exakt hur många tjejer som anlitat mig som deras personlig tränare och kostrådgivare men det är alla dagar i veckan över 500st. Ingen av dessa, INGEN har blivit någon stor, biffig bodybuilder utan snarare har de fått riktigt läckra kroppar som de gärna visar upp. Är det för att vi tränat felaktigt? Är det för att vi tränat för lätt? Är det för att vi tränat för mesigt eller är det kanske för att tjejer om de tränar styrketräning faktiskt får snygga och vältränande kroppar?

 

Självklart är det de sista alternativet. Många av mina kvinnliga klienter har skakat lite på huvudet när jag satt dem på att köra skittunga marklyft och blandat detta med diverse bänkpressar och benböjar. De har sagt att de kommer se ut som hulken om de ska hålla på med såna här övningar. När de sedan några veckor/månader senare börjar märka att de mer ser ut som modellerna i diverse tidningar brukar de be om ursäkt och säga att de aldrig i världen kunde tro att såna här typiska manliga styrketräningsövningar skulle kunna ge de så feminina former.

 

Man ska dock inte påstå att det är lätt att få bra kvinnliga former bara för att man tränar lite styrka på gymmet för det krävs ett jävla slit och det kan mina klienter och även kvinnliga träningskamrater intyga. Det är absolut inte ovanligt att flera av dem spyr, börjar gråta och bara vill ge upp när jag tränar dem men det är då det är dags att plocka fram viljan. Det gör ont i själ och kropp om styrketräning ska ge något. De e klart står man och fiser med silverhantlar eller sitter i nån maskin och pressar på lägsta vikten är styrketräning inte så jobbigt men blir man som tjej tvingad att gå 40st steg i djupa utfall med en 20kgs hantel i varje arm kan det brista för de flesta =)

 

Generellt tränar de flesta tjejer som kärringar och de gör de inte för att de har dålig vilja/motivation/styrka eller liknande utan för att de TROR att de kommer bli biffiga om de använder mer vikt. Det finns killar som tränar som kärringar och varför de gör det har jag ingen aning om. Tjejer har iallafall en anledning. En jävligt dålig och felaktig anledning men de har iallafall en anledning och det är den anledningen jag försöker döda med detta inlägg. Tjejer behöver och ska inte vara rädda för att ta i. De är faktiskt tvungna att pressa sig lite hårdare än oss killar för att få resultat från styrketräningen då det som tidigare nämnts har mindre muskelbyggande hormoner för detta ändamål. Killar producerar cirka 70mg manligt könshormon i veckan medan tjejer producerar cirka 10gram så redan här har tjejer inte direkt oddsen med sig för att lyckas med sin träning. Tjejer måste helt enkelt ta i lite mer än killar för att få resultat och allt som oftast är det tvärtom och det av anledningar jag nyss nämnt.

 

Jag vet inte riktigt hur jag ska lyckas övertyga mina kvinnliga läsare om detta rent verbalt så jag tänkte jag att jag istället klipper in lite bilder på olika tjejer som format sina kroppar med just tung, brutal och absurt jobbig styrketräning. Många tror kanske att dessa tjejer stått på crosstrainern i 45min lyssnandes på akon eller kört nåt gruppträningspass på SATS för att få dessa former men tyvärr är inte så fallet.

 

Det är ytterst sällan man ser extremt vältränande tjejer på dessa gruppträningsklasser och det har nog sin förklaring i att det tyvärr inte är det mest optimala för att "forma och bygga upp kroppen". Gruppträning, crosstrainer, promenader och andra liknande aktiviteter gör guld för allmänhälsan för Sveriges befolkning och kan förebygga såväl psykisk ohälsa, fetma och mycket annat men det kommer tyvärr inte forma dess deltagare till fitnessathleter. Nu kanske inte alla som går på dessa klasser har som mål att se ut som fitnesstjejer men de tjejer som har det som mål och går på dessa klasser slänger bort väldigt många timmar av tid de hade kunnat vara ute i gymmet och köttat.

 

Och för att återkoppla till crosstrainern eller stepmaskin. Jag menar hur många gånger har man inte hört/sett/träffat tjejer som står på dessa jävla maskiner timme efter timme. Vad tror de ska hända egentligen. Visst de blir svettiga och håller ett jäkla tempo på dem men svettig de blir man av att kratta löv i trädgården också men inte fan kommer de göra någon direkt nytta avseende formen på ens lår och rumpa. Fast det är klart har man som mål att se ut som dessa anorektiskta hollywood fruar är nog crosstrainer, cigaretter och ett kostschema beståendes av citronvatten och äpple absolut inte fel men de kan jag som kille intyga att det är inte ett dugg snyggt. Tjejer ska ha former och gärna lite muskler. Att bara svälta sig själv och ha mindre rumpa än ett spädbarn är inte bara osexigt utan det är även väldigt avtändande. En frisk kvinna med en välformad kropp är bland det vackraste som gud skapat så tjejer sluta titta på dessa sjuka ideal från hollywood för det är så fel det bara kan bli (på flera plan) och inse att killar gillar tjejer som har lite power i kroppen.

 

Missförstå mig rätt nu. Crosstrainer, stepmaskin och gruppträningspass är GULD värt på flera plan. Det stärker konditionen, tränar ens leder, förbättrar koordinationen och massa annat MEN vill man forma, bygga, skulptera kroppen är detta inte rätt väg att gå utan då är det rå, skitig och riktig jobbig styrketräning som gäller och det är inte annorlunda för tjejer eller killar.

 

 

 

Samtliga dessa tjejer nedan har tränat snortunga bänkpressar, utfall, knäböj, marklyft, chins, militärpressar etc. De har fått lite valkar på händerna, träningsvärk efter vissa pass som gjort dem halvt handikappade under några dagar, psykiska men efter alla plågsamma repetioner men de har inte gett upp.

 

Tjejerna nedan har med andra ord tränat klassiska tyngtlyftning och manliga kroppsbyggarövningar men inte tycker väl någon att dessa damer för den skullen ser ut som sådana? Så är det. Tjejer blir inte bodybuilders bara för att de tränar styrka utan de ser ut precis som tjejer ska göra fast de är lite fastare, får lite mer former men några muskulösa monster är det inte tal om så gräv ned den myten nu och gräv aldrig upp den.

 

Nej tjejer vakna nu ur dvalan, spotta i händerna , ta av er kjolen, släpp handväskan och börja träna riktigt tung styrketräning så kommer ni se vad det kommer göra med era kroppar. Ni har mitt ord på att ni absolut aldrig kommer bli en biffig bodybuilder och jag vet att ni kommer tacka mig den dagen ni inser det.


* Självklart har följande damer även skött sin kost till 100% och därmed lyckats deffa till sig en riktigt låg fettprocent men grunden som byggt former är ändå styrketräning.



Summa summarum

 

Vad ni än gör tjejer så sluta inte styrketräna och va för allt i världen inte rädda för att kötta på lite. Det ska vara tung jävla styrketräning och inget jävla trammsande med silverhantlarna (så länge ni har rätt teknik i respektive övning såklart). Ni kommer vinna så enormt mycket på det och det kommer ge er en alldeles fantastisk fysik som ni kommer vara så himla stolta över.


MER STYRKETRÄNING ÅT KVINNAN!

 


Pepptalk

Jag och min kusin promenerade en kort bit och pratade om hur personer i ens närvaro och en själv kan växa åt samma eller åt olika håll, vänner kommer och går och så vidare... Sedan när vi just ska skiljas vid en korsning avslutar jag med de peppande orden " In the end we are all alone". Hoff kanske att jag bott här förlänge blivit lite av en riktig tåårnedaling ! Ensam ÄR stark! och så vidare...
Min kusin och jag kom iallafall fram till att det var ett par dåliga sista ord så det fick istället bli "Together we are strong"

Hipp och hej från denna Tjej!


Yes Iam normal


Woop Woop

Lite tantgympa ikväll !



Ja jag är konstig! DAMP!


Visste ni..

att min hund är skit gnällig nu och jag vill typ sälja honom på blocket, suck men bara att lista ut vad det kan vara som han vill göra nu då... Han var nyss ute .


Guleböj

En banan smoothie blev det idag mums !


Råkade slå Victor


Idag

Nu har jag druckit en smoothie som jag gjorde själv, lite kaffe på det och så ska vi åka och handla :) sedan ska jag nog promera lite och hoppas på att det blir innebandy ikväll ..


Lite brun var man ju!






En sko


Lördag



Ska bara ta det lugnt idag.


Glad Påsk











Puss hej


Gammal/ny

Började på denna för länge sedan så grunden var redan gjord och orkade inte börja ändra den så gjorde klart den idag trots att den är lite fel här och där :)





Pepp

Sitter och dricker foosh mango & Apelsin och kollar despicable me och laddar för träning ikväll :)


Sushi




Stripes





Fina naglar gör en glad ;)


Blyerts


Hejdär!


RSS 2.0