Tiden går alltid framåt











Tiden går galet snabbt ibland men så är ju livet man måste ta vara på tiden som rusar förbi.


Tagga!

Innabandy idag klockan 6 ! Yeye !


Selma <3


Låt

En skön låt som jag hörde i SoA

Patty Griffin- Mary

Mary your covered in roses 
Riktigt fin låt som fastnat i mitt huvud.  Lyssna på den, men det blir säkert inte samma känsla som om man kollar på serien och känslorna i den till låten. Måste säga att den dära serien är bra på att välja bra musik till starka scener i serien.

Måste kolla upp lite andra låtar i serien som jag fastnat för :)


Muffins

Blåbärsmuffins med mörk och vit chocklad



Chockladmuffins med marsmallow på toppen






*

Sprid ut dina vingar och flyg. Låt det förflutna vara. För ikväll är världen din!!!



Ord är överflödiga

















Livet i våra händer <3




Lördag kväll

Denna dag har jag varit och firat en 4 åring i övertorneå och en 20 åring i kuittasjätvi GRATTIS till dem !!!
Gymmat och betlat räkningar. Nu ska jag städa och sedan bastu, kanske slinker det ner lite popcorn till ett SoA avsnitt ;)

Ta hand om er där ute <3



Jag är lite knasig och jag bryr mig inte om vad andra tycker om det :) Take it or leave it ! ;))


Nytt



Benjamins Gamla väska



Benjamins nya väska



Båda två, kan säga att den röda är helt sönder på vissa ställen. Snällt av mig att köpa en ny väska ;) Plus att jag var väldigt less på den gamla söndriga fula röda väskan :)


Another ordinary day



Detta är vad jag ser framför mig nästan varje dag eftersom jag spenderar mest tid i mitt vardagsrum .

Ska och klättra senare idag och kanske gymma lite men vi får se eftersom min man har skadat ryggen.



Japp japp mitt vardagsum, för er som inte vet hur det ser ut ;)

Puss hej :)


#21. What inspires you.

Kärleken, livet och Gud




Det är som rinnande vatten det kommer och går. Inspiration. Naturen inspirerar.


Upgrade


Gjorde lite fix på denna med mina tuschpennor :)




Restless

Sitter och kollar på Sons of anarchy... Vilket liv man har, borde gå och sova... Hmm ett avsnitt till bara ;)




Puss puss


Fånga Dagen Carpe Diem

Försök att fånga dagen - Om framtiden vet vi ingenting



BlåbärHallonMuffins





Tid: 35 minuter varav 20 min i ugnen

12 st stora

Ingredienser:

125 g smör eller margarin

2.5 dl farinsocker

·      eller 2 dl strösocker

3 st ägg

2 tsk vaniljsocker

1.5 tsk bakpulver

1 krm salt

5 dl vetemjöl

1 dl mjölk

3 dl färska eller halvtinade frysta bär t.ex. blåbär, hallon, vinbär

Utrustning du behöver:

     12 st stora muffinsformar

Gör så här:

Mät upp smöret och lägg det i rumstemperatur så blir det lättare att blanda med sockret sen.

Rör smör och socker till en jämn smet. Rör i äggen, ett i taget.

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop.

Tillsätt vetemjölet och mjölken. Kör försiktigt med elvispen till en jämn smet. Det är viktigt att sluta vispa med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte vispar för länge.

Sluta använda elvisp och vänd försiktigt ner bären med en sked utan att mosa blåbären för mycket för då blir muffinsarna gråaktiga i färgen.

Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter i 200 grader.

Låt svalna. Ät och njut!

Serveringstips:

Servera med vispad grädde och färska blåbär så blir det en dessert


Lycka till !


Kaffe

Sitter och dricker kaffe framför datan och funderar vad denna dag ska bli... Jag hör diskmaskinen surra och tvättmaskinen snurrar, borde jag städa huset. Jag har ju redan damtorkat lite men kanske borde köra en riktig genom körare :))

Ikväll blir det innebandy :) Yes !



Lite sommar tomater så här i januari !


Dotty Nails







Bye Bye <3


puerto rico

Jag, Benjamin och paret Sanna och david ska åka till Puerto Rico den 3 Februari :) Det ser jag framemot. Super duper kuligt och vi kommer bara chilla gärnet ;)

Svanstein


Från detta (hmm det såg ju fint ut läggtill snö, använd fantasin) till detta

Puerto Rico


#20. Your childhood.

Min uppväxt var helt fantastisk att växa upp på landet eller i skogen snarare PERFEKT!

Leka i skogarna göra massa bus utomhus :) Jag kan inte klaga på något, visst allt var väll inte alltid roligt men ändå så bra för annars hade ju inte jag varit den jag är! I have been blessed ;)

Helt enket från en kortlek ett ESS med lite nött på kanterna <3



SoA

Nu ska jag och Benjamin kolla på Sons of Anarchy eftersom Victor varit på oss om att vi måste se den för att den är sååå grym med hans ord sagda :) Nå vi ser ju vad vi tycker om den ;)

Justja han fyller ju 20 under nästa vecka min bror så han frågade om han får låna mitt hus för att festa hmm Varför är jag en sån snäll syster ;))




hejpa


Motivation?!

Ja ska jag gå på en promenad med hunden nu eller senare känner mig inte speciellt motiverad till att gå ut i kylan nu när jag sitter här framför daton och har just druckit upp mitt goda te... Men man måste ju motionera hunden (Å han motionera mig?)

Annars så har jag lite ont här och där i kroppen. Innebandy är en fysik sport några blåmärken rikare är jag från igår och så hade jag en massa kul! För innebandy är en så rolig sport! Love it <3
Försöker få igån tjejernas innebandy men det är svårt, helst när anders(anvarig för tiderna i sph) inte har ett schema på tiderna för 2012 och säger fel tider. Att den tiden  ska vara ledig men nej det var den inte... Nåja det ska väl lösa sig tillslut det med ;)



Hej då vi hörs :)


Sova?

Nu när jag inte jobbar, japp här är man nog officiellt arbetslös iaf i några veckor så har sömnrytmen förstörts TOTALT !!!

Jag längtar till jag vaknar i en "bra" tid :) Nåja det kommer kanske, tillsdess får jag leva med det ;))



Kärlek till min fjärtman Benjamin hehe <3


Tusch/Blyerts

Victors Julklapp. Jag brukar rita en sexig tjej till honom nu sedan något år. Detta är årets julklapps tjej ;) I tusch och blyerts.



Lite closeup









Japp en tjej är det ju ;)


Träna

Efter att ha chillat gärnet i ett år så har jag börjat träna, faktiskt förra veckan :)

Ska skriva här hur jag har tränat så jag själv vet hur jag har tränat eller inte har tränat.Jag vill bara ha lite motivation och om jag skriver det här så vet jag hur mycket jag tränat i veckan -.-

Jag kommer inte ihåg förra veckan så börjar med denna vecka

Söndag- Gym i en timme kanske.
Måndag- Innebandy två timmar.
Tisdag - Volleyboll två timmar och gym på kvällen i 40 min.
Onsdag - Innebandy?


#19. What is your future animal.

Jag har ju en hund just nu eller två kan man nästan säga.

Jag skulle ju verkligen vilja ha en katt någon gång i framtiden jag har alltid älskat katter sedan jag var ett barn men min underbara fästman tål inte katter och det är jag ledsen över faktiskt på riktigt men jag väljer ju såklart min pojkvän före en katt.

Jag skulle även någongång vilja ha en häst men det är mycket mycket jobb och Benjamin tål inte hästar heller så det skulle ju också bli svårt plus att de kostar rätt så mycket.



Min gammla katt Selma med sin kattunge Mitzy <3


"Paus"

Hejsan !
Jag har haft viljan att blogga men jag har inget fungerande internet hemma för tillfället så även om jag själv skulle vilja blogga när jag är ledig eller när andan att skriva eller lägga upp någon bild på min vardag faller på så kan jag inte.  Så det kommer vara en "blogg paus" eller vad man nu ska kalla det tills vårat internet bestämmer sig för att börja fungera normalt igen ;))
Puss och kram vi hörs när vi ses :)

Till Amelie





Julklapp till Amelie från mig ;)

En skiss i tusch som jag bara gjorde i älvsbyn och när den blev klar så kändes den så mycket som Amelie att jag var tvungen att ge den till henne :) Hoppas att hon gillade den :D

Lite nämre bilder










<3

Fotsteg i sanden

En natt hade en man en dröm. Han drömde att han gick längs en strand tillsammans med Herren. På himlen trädde plötsligt händelser från hans liv fram. Han märkte att vid varje period i livet fanns spår i sanden av två par fötter; det ena var hans, det andra var Herrens.

När den sista delen av hans liv framträdde såg han tillbaka på fotspåren i sanden, Då såg han att många gånger under sin levnadsvandring fanns bara ett par fotspår. Han märkte också att detta inträffade under hans mest ensamma och svåra perioder av sitt liv.

Detta bekymrade honom och han frågade Herren: Du sa den gången jag bestämde mig för att följa Dig, att Du aldrig skulle överge mig utan gå vid min sida hela vägen. Men jag har märkt att under de allra svåraste tiderna i mitt liv har det bara funnits ett par fotspår. Jag kan inte förstå, att Du lämnade mig när jag behövde Dig mest.

Då svarade Herren honom: Mitt kära barn, jag älskar dig och skulle aldrig lämna dig under tider av prövningar och lidande. När du såg bara ett par fotspår - då bar jag dig.

 


Förändringar

Vad för händelser har förändrat eller förändrar tillvaron hos folk?

 

 Det första som jag kommer att tänka på är den 11 september där ca 2 600 personer dog. Tsunamin i Thailand och orkanen Katrina där tusentals personer omkom är händelser som verkligen förändrar miljarders personers tillvaro på liknande sätt. Skilnaden är att den 11 september var ett terrordåd och då kan man skylla på någon men i en naturkatastrof kan man inte skylla på någon människa. Jag tror att alla förstår att dessa händelser påverkar människors liv, när någon dör så påverkar det ens liv på många sätt, ekonomiskt, känslomässigt beroende på vem som dör, mamma, pappa eller barn.

 

Det kan hända utan någon naturkatastrof eller terrordåd, det förändrar människors liv även då. När någon dör av ålder så påverkas man, om någon dör i en olycka påverkas man och likadant om någon begår självmord. Jag tror att man på verkas mer om ett barn dör eller en ungdom av sjukdom ,olycka självmord eftersom att det är så onaturligt när en ung frisk människa dör och det påverkar alla som finns i närheten och så klart familjen. Jag tror även att om en gammal människa dör så har det en stor inverkan på de närmre tänk dej att ha levt tillsammans med en människa större delen av ditt liv och så helt plötsligt finns inte den personen längre. Det skulle självklart vara en stor omställning.

 

 Att någon dör har en negativ inverkan på flera människors liv, men det finns så mycket annat som förändrar folks liv positivt. Att bli föräldrar första gången är en stor omställning, man måste förändra sina livs vanor, det finns något som man måste ta hänsyn till en annan människa att ta hand om och att älska. Att gifta sig och dela sitt liv med någon annan människa. Att bli tillsammans med någon förändrar också ens liv. Hur ens liv förändras när man träffar någon som man verkligen gillar och tycker att det är värt att ändra sitt livsmönster för att anpassa till den personen. Det behöver inte alltid vara något jätte drastiskt eller stort som gör stora förändringar. 

I övrigt så finns det så mycket som förändrar litet som stort. Att ens husdjur dör att ens föräldrar skiljer sig, ett nytt syskon, att farmor dör eller att något blir sjuk ja nästan vad som helst.


Naglar

Hade lite tråkigt och fixade dessa naglar medans jag kollade på The Middle ;)






#18. 3 of your most played songs and why.

Hmm utan inbördes ordning.

Jag kan inte välja ut någon !
Jag älskar musik och kan helt enkelt inte välja någon speciell.

Disney, Tracy Capman , Eminem, Rhianna, Lady Gaga, Destiny Child, Raubtier, Metallica, Julsånger, One hit wonders, roxette, nomy, Black eyed pease, Akon, Beyonce, Shakira, Massa Gamla godingar från pappas tid som jag inte ens kan namnen på men kan texterna, psalmer, In Flames, Lonley Island, Melodifestivalen låtar, Johnny Chas,Elvis Presley, Adele, 70-tals musik, 80-talsmusik, 90-talsmusik, 2000-talsmusik. Med mera med mera med mera!!!!

JAG ÄLSKAR MUSIK!!


-.-

Nu sitter jag här igen och ska jobba snart igen... Brände just tungan på min frukost (kaffe) och hade tänkt göra en hamburgare till lunch innan jag börjar jobba men näää inte har vi något bröd hemma.
Kentta är i skogen som vanligt och traskar runt med ett gevär och dt är väll säkert kul..
Jag erkänner att jag är ganska negg idag på jobbet och allt men då har jag ju jobbat rätt så mycket.. MEN se ni nästa vecka är jag kanske ledig från tisdag till fredag ;) wEEHuu ! Eller längre tillockmed söndag men det återstår att se :)

Jo jag är trött som igår när en kund frågade efter en gin tonic så gjorde jag en dry martini för att jag var/är så trött i huvudet att jag inte enns  kan ta in information rätt.



Snart är det vår :)
Jag älskar att vara ute i skogen och ta bilder därav en massa skogsbilder i bloggen :) Å andra saker jag fotat så klart ;))


Hejsan svejsan

Är hemma från jobbet och tar det lugnt här hemma, Vi har ju ingen tv nu så kommer inte att se hockeyn inatt men men alla skriver ju ändå på facebook vad som har hänt så lär ju veta hur det gått imorgon :))

Nu ska jag nog gå och sova.. Jobba i morgon igen ;)


Saknar Älvsby människorna (som inte ens är från älsvsbyn) <3







puss hej :)


Duhhh



Woww viken bror jag har!!!


:)

Sitter uppe och kollar på The Middle och borde gå och sova snart ;)

Men men gör ju inte hälften av de saker jag borde gjöra.. Hehe
Imorgon ska jag och bror min till övertorneå måste skriva in mig på af och äta lite hamburgare om jag känner min bror rätt :) (Å det gör jag)

Måste köpa skosnören och hälinlägg ;)) Hihi Vilken rolig information eller hur?


Hmm Skor?

Jag vet inte vilka jag ska behålla alla är lite stora eftersom jag har en skrattretande liten fot tydligen..
Dåligt tagna bilder var svårt att ta bilder själv men men vad tycken ni?
 Alla skor är 14 cm höga !




















Jo då skor i mitt hjärta :)

Vad tycker ni?






- - -

Lite ontihuvudet idag ....

Lite ångest .....

Hmm snart ska jag även jobba .....

Blä ....

Men kul hade vi ......

Älskar Benjamin ....

Allt var galet igår ......

Knas ........

Nåja .......

Nu ska jag äta .....

Om jag kan ......

Nu är det ett nytt år .....

2012 ......

Nyårslöfte .....


Den bjuder jag på.....

Hej då


RSS 2.0