Förändringar

Vad för händelser har förändrat eller förändrar tillvaron hos folk?

 

 Det första som jag kommer att tänka på är den 11 september där ca 2 600 personer dog. Tsunamin i Thailand och orkanen Katrina där tusentals personer omkom är händelser som verkligen förändrar miljarders personers tillvaro på liknande sätt. Skilnaden är att den 11 september var ett terrordåd och då kan man skylla på någon men i en naturkatastrof kan man inte skylla på någon människa. Jag tror att alla förstår att dessa händelser påverkar människors liv, när någon dör så påverkar det ens liv på många sätt, ekonomiskt, känslomässigt beroende på vem som dör, mamma, pappa eller barn.

 

Det kan hända utan någon naturkatastrof eller terrordåd, det förändrar människors liv även då. När någon dör av ålder så påverkas man, om någon dör i en olycka påverkas man och likadant om någon begår självmord. Jag tror att man på verkas mer om ett barn dör eller en ungdom av sjukdom ,olycka självmord eftersom att det är så onaturligt när en ung frisk människa dör och det påverkar alla som finns i närheten och så klart familjen. Jag tror även att om en gammal människa dör så har det en stor inverkan på de närmre tänk dej att ha levt tillsammans med en människa större delen av ditt liv och så helt plötsligt finns inte den personen längre. Det skulle självklart vara en stor omställning.

 

 Att någon dör har en negativ inverkan på flera människors liv, men det finns så mycket annat som förändrar folks liv positivt. Att bli föräldrar första gången är en stor omställning, man måste förändra sina livs vanor, det finns något som man måste ta hänsyn till en annan människa att ta hand om och att älska. Att gifta sig och dela sitt liv med någon annan människa. Att bli tillsammans med någon förändrar också ens liv. Hur ens liv förändras när man träffar någon som man verkligen gillar och tycker att det är värt att ändra sitt livsmönster för att anpassa till den personen. Det behöver inte alltid vara något jätte drastiskt eller stort som gör stora förändringar. 

I övrigt så finns det så mycket som förändrar litet som stort. Att ens husdjur dör att ens föräldrar skiljer sig, ett nytt syskon, att farmor dör eller att något blir sjuk ja nästan vad som helst.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0