BlåbärHallonMuffins
Tid: 35 minuter varav 20 min i ugnen
12 st stora
Ingredienser:
125 g smör eller margarin
2.5 dl farinsocker
· eller 2 dl strösocker
3 st ägg
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
1 krm salt
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
3 dl färska eller halvtinade frysta bär t.ex. blåbär, hallon, vinbär
Utrustning du behöver:
12 st stora muffinsformar
Gör så här:
Mät upp smöret och lägg det i rumstemperatur så blir det lättare att blanda med sockret sen.
Rör smör och socker till en jämn smet. Rör i äggen, ett i taget.
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop.
Tillsätt vetemjölet och mjölken. Kör försiktigt med elvispen till en jämn smet. Det är viktigt att sluta vispa med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte vispar för länge.
Sluta använda elvisp och vänd försiktigt ner bären med en sked utan att mosa blåbären för mycket för då blir muffinsarna gråaktiga i färgen.
Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter i 200 grader.
Låt svalna. Ät och njut!
Serveringstips:
Servera med vispad grädde och färska blåbär så blir det en dessert
Lycka till !
Jag la även i lite rödkaramell färg :)